Henri Cassiers   (1858-1944)

                                                                    wiki

 

Bijzonder schilderij gekocht op een veiling een aquarel in antieke lijst van Henri Cassiers. Molens in polderlandschap volgens mij de Molendriegang bij Leidschendam.
Tevens zelfde voorstelling bij een ets van H.E. Roodenburg.

 
 
 
 

 

 

 

detail

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gekocht een Amerikaanse         Art Nouveau kalender uit 1903 met reclame voor Burroughs telmachines. Uitgebracht door American Arithmometer Co. uit St. Louis, Montana. De kalender bevat vier platen. De platen zijn allen van Henri Cassiers.

 
 
 
 
 

Sinterklaas kado schilderijtje op tegeltje van kunstenaar Henri Cassiers.              
Deze molen staat in Amsterdam en is bekend onder de naam De Gooyer. Het is een stelling-molen aan de Amsterdamse Funenkade.

 
 

 
 
 
 
 

Gekocht een meer dan honderd jaar oud schilderijtje met vier ingelijste klederdrachtprenten (uitsnede er uit) van postkaarten. De lijst is van eiken en de passe-partout van dun hout met schuine vergulden kanten, vakkundig gemaakt. De achterzijde is ook van hout.

 
 
 

Volendam
Volendam
Veere

 
 
 
 
 

kleurets – Bekend hoekje te Middelburg

 
 
 
 

Prentbriefkaarten:

Utrecht

Begin negentienhonderd maken vele impressionistische kunstenaars gebruik van de kleurensteendruk om het dagelijks leven uit te beelden. Met steendruk kun je zeer realistische kleuren bekomen. Deze kunstwerken worden             ook chromo’s genoemd.
 

Zaandam
Leiden
Domburg

 
 
 

Antwerpen
Scheveningen
Walcheren

 
 
 

Katwijk

 
 
 

Edam

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bloembollenvelden

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Terneuzen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                                                                    docu

 
 
 
 

Olaf Klijn als ontwerper/uitgever.

Van 1991 tot 2000 werkte Klijn als zelfstandig ondernemer onder de naam Olaf Klyn Productions. In die periode ontpopte Klijn zich als uitgever van een serie postkaarten met reproducties van het werk van de Vlaamse kunstenaar Henri Cassiers (1858-1944).
Ter herinnering aan het feit dat Cassiers 50 jaar eerder overleed werden op zijn initiatief in 1994 in Katwijk en Antwerpen tentoonstellingen georganiseerd met het werk dat Cassiers in Nederland maakte.
Ter gelegenheid daarvan verscheen het standaard-werk “Henri Cassiers 1858-1944” (Uitgeverij Pandora, ISBN 9789053250150). In dezelfde periode gaf Olaf Klijn het boekje “Holland anno 1900” uit. Beide boeken zijn uitverkocht maar nog als collector items op het internet te verkrijgen.

 
 
 
 

Vlissingen

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 

Marken

 
 
 
 
 

Katwijk

 
 
 
 
 

Katwijk

 
 
 
 
 

RED STAR LINE – ANTWERPEN (A 1)

 
 
 
 
 

RED STAR LINE – ANTWERPEN (A 3)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

                    Tot slot figuurlijk en letterlijk een toetje.